Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

A sportfelszerelések egy másik szempont a pikkelysömörben szenvedők számára

Ez alól a pikkelysömör, amely kellemetlen, viszkető vörös plakkokat okoz a bőrén, nem kivétel. A pszoriázisos ízületi gyulladás sem, amely az ízületeket érinti. Bár különösen fontos azoknak, akiknek ez a körülményei vannak alkotox fórum, hogy aktívak maradjanak.

Miért számít a sportolás a pikkelysömörrel

Az aktív maradás fontos módja annak, hogy javítsa általános fizikai és mentális egészségét, ha pikkelysömörben szenved.

A Cureus folyóiratban 2018 októberében publikált klinikai vizsgálatok áttekintése szerint a túlsúly ronthatja a pikkelysömör tüneteit, és növelheti a fellángolások gyakoriságát és súlyosságát. A szerzők azt javasolják, hogy az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás minden pikkelysömör kezelési tervének része legyen, és ez a tevékenység magában foglalhatja a sportot is – az egyéni tevékenységektől, mint a futás és a kerékpározás, a csapatjátékokig, mint a softball.

Abrar A. Qureshi, MD, MPH, professzor és a Brown Egyetem Warren Alpert Orvostudományi Karának bőrgyógyászati ​​tanszékének elnöke és munkatársai által végzett tanulmányban azt vizsgálták, hogy a pikkelysömörben szenvedők híznak-e az állapot miatti inaktivitás miatt, vagy súlygyarapodás a tünetek megjelenése előtt történt.

„Úgy találtuk, hogy általában a túlsúly volt az első” – mondja Dr. Qureshi. „A pikkelysömör mértéke gyakran összefügg a testtömeg-indexével. ”

Azonban nem minden gyakorlat egyenlő, ha egészséges testsúlyt próbál fenntartani, pikkelysömörrel vagy anélkül. Qureshi megjegyzi, hogy a fogyás eléréséhez és a pikkelysömör fellángolása elleni védekezés maximalizálásához egy séta nem lesz elég. A magasabb intenzitású aerobik – beleértve az olyan sportokat, mint a tenisz, kosárlabda, úszás, kerékpározás és futás (legalább 5 mérföld/óra) – bizonyult a leghatékonyabbnak.

Ezenkívül a pikkelysömör számos egyéb egészségügyi problémához kapcsolódik, mint például a szívbetegség, a magas vérnyomás, a metabolikus szindróma, a zsírmájbetegség, a rák és a cukorbetegség. Az aerob testmozgás és a fogyás segíthet csökkenteni számos egészségügyi probléma kockázatát, és javítani az általános egészségi állapotot, és az aktív sportolás csökkentheti a társbetegségek valószínűségét, mondja Qureshi.

Ezenkívül az EMJ-ben 2018 októberében megjelent cikk azt állítja, hogy a pikkelysömörben szenvedőknél 31 százalékkal nagyobb a szorongás kockázata azokhoz képest, akiknek nincs bőrbetegségük. A gyakorlatok csökkentik az adrenalin és a kortizol szintjét, a szervezet stresszhormonjait, és növelik az endorfinok szintjét, amely természetes hangulatjavító – jegyzik meg a szerzők.

Ráadásul a pikkelysömörben szenvedők körülbelül 30 százalékánál alakul ki pszoriázisos ízületi gyulladás, és az olyan tevékenységek, mint a futás, kerékpározás és úszás, szintén segíthetnek az ízületek rugalmasságának és az izmok erősségének megőrzésében.

Bár egy sport elkezdése nehéznek tűnhet, erőfeszítéseiért jutalmat kap – mondja Qureshi.

A pikkelysömörrel sportolás kihívásai

“Ha valakinek súlyos pikkelysömöre van, ami akadályozza az edzést, fel kell keresnie egy bőrgyógyászt, és a lehető legközelebb kell mennie a bőr tisztításához” – jegyzi meg Qureshi. „A pikkelysömör nem lehet akadály. ”

Még akkor is, ha a pikkelysömör jól kontrollált, vannak kihívások a sportolás során.

Az intenzív edzés nehéz lehet a pikkelysömörben szenvedők számára, mivel az izzadság súlyosbíthatja a viszkető plakkokat.

Léteznek inverz vagy rejtett pikkelysömör is, amelyek a bőrredők belsejében elrejtett plakkok, ahol az izzadság csapdába eshet.

A pszoriázisos ízületi gyulladásban szenvedőknél az olyan tünetek, mint az ízületi fájdalom és a merevség befolyásolhatják a sportolási képességüket.

„Ezek a tényezők befolyásolhatják az ember testedzési képességét” – magyarázza Qureshi.

Psoriasis-barát tippek a biztonságos sportoláshoz

Próbálja ki ezeket a stratégiákat, hogy segítsen kijutni a játéktérre anélkül, hogy súlyosbítaná a pikkelysömör tüneteit.

Használjon védő krémet. A Qureshi azt javasolja, hogy használjon valami, például cink-oxidot, hogy távol tartsa a nedvességet azokon a területeken, ahol plakkok képződhetnek, és ez befolyásolhatja a játék közbeni kényelmét. Ez magában foglalja a lábát, az ágyékát és más területeket, például a kezét, ha a sportja megköveteli, hogy kesztyűt viseljen (gondoljon bele: a baseballtól és a jégkorongtól kezdve az ütősportokig, például a squash-ig minden). Rétegezz fel. Azokon a területeken, ahol a rövidnadrág kidörzsölheti a bőrt, viseljen alsó réteget a súrlódás csökkentése érdekében – javasolja Qureshi. Például viseljen egy pár zoknit a sípcsontvédő alatt, hogy minimalizálja az érintkezést és a súrlódást. Csak ragaszkodjon laza rétegekhez, mivel a kemény ruházati anyag vérzést okozhat, vagy ronthatja a pikkelysömör plakkjait. Értékelje felszerelését. A sportfelszerelések egy másik szempont a pikkelysömörben szenvedők számára. Problémát jelenthetnek a nem megfelelően illeszkedő sisakok és sípcsontvédők, vagy bármilyen kemény védőfelszerelés, amely dörzsölheti vagy kidörzsölheti a bőrt. Ezért győződjön meg arról, hogy sisakja vagy bármely más sportfelszerelés jól illeszkedik. Kerülje el a sérülést. Ha pikkelysömörben szenved, ügyeljen arra, hogy elkerülje a bőr bármilyen típusú traumáját, mivel ez új hely kialakulását okozhatja a plakkok számára. Ezt Koebner-jelenségnek nevezik. Stay on top of your pikkelysömör kezelési rendje. A legfontosabb, mondja Qureshi, hogy a bőrgyógyász képes kezelni a plakkokat, és segít a tünetek kezelésében és a bőr érzékenységének minimalizálásában. Mielőtt gólt lő vagy úszna egy kört, ellenőriznie kell pikkelysömörét, és a kezelési terv betartása elősegítheti bőrének felkészülését és védelmét a játéktérre.

„Abban a korban vagyunk, amikor azt akarjuk, hogy visszatérjen mindennapi tevékenységéhez” – mondja Qureshi. „Most már nagyon sok terápia áll rendelkezésre, mi tudjuk kezelni a pikkelysömört, így elkezdhet aktív életet élni. ”

More in Psoriasis

Milyen 35 évet élni pikkelysömörrel: Glenn története

Kezelje jobban pikkelysömörét ezen a télen: 7 legjobb tipp

5 tipp a láb pikkelysömörének kezelésére

Pikkelysömör és szívbetegségek: A rejtett kapcsolat

Iratkozzon fel Psoriasis Hírlevelünkre!

The Latest in Psoriasis

Te – Igen, Te! — Lehet Psoriasis Patient Advocate

Írta: Howard Chang 2021. március 25

A pikkelysömörrel való élet ázsiai amerikaiként azt jelentheti, hogy „keserűt eszik”

Írta: Howard Chang 2021. március 3

Mi a teendő, ha a helyi kezelések nem elegendőek a pikkelysömörhöz

Az Ön állapotának előrehaladtával előfordulhat, hogy meg kell fontolnia szisztémás kezeléseket a tünetek kezelésére.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

10 jel, hogy itt az ideje, hogy hívja bőrgyógyászát a pikkelysömörrel kapcsolatban

Előfordulhat, hogy fel kell vennie a kapcsolatot bőrgyógyászával a rendszeres látogatások között.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

Hogyan navigáljunk az egészségbiztosítás változásaiban a pikkelysömörrel

Írta: Howard Chang 2021. január 29

Milyen 35 évet élni pikkelysömörrel: Glenn története

Íme, hogyan töltötte egy New York-i férfi élete felét az állapot kezelésével.

Írta: Colleen de Bellefonds, 2021. január 28

5 tipp a láb pikkelysömörének kezelésére

A pikkelysömör hatással lehet a lábadra, és kihívást jelent a megkerülést. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyekkel megelőzheti a problémákat.

Írta: Nina Wasserman 2021. január 28

Mit jelent a COVID-oltás a pikkelysömörben szenvedők számára

Írta: Howard Chang 2021. január 25

Mit kell tudni a szőrtelenítésről, ha pikkelysömörben szenved

Akár a nem kívánt szőrszálakat szeretné eltávolítani az arcáról, a lábáról vagy a teste más területéről, a következőket kell tudnia ahhoz, hogy ezt kíméletesen és biztonságosan végezze. . .

Írta: Katherine Lee 2020. december 10

6 műtét utáni tipp a metszés gyógyulásához

A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú – de gyakran figyelmen kívül hagyott – része a helyreállítási tervnek.

Írta: Andrea Peirce 2021. április 26. Szponzorált hirdetési tartalom"

A lábfej pikkelysömöre fájdalmas, viszkető, vörös, száraz foltokat okozhat a bőrön a láb alján vagy talpán. iStock

Lábunk rendkívül érzékeny, köszönhetően az idegvégződések magas koncentrációjának, amelyek segítenek az egyensúlyban. Ezenkívül ízületek, izmok és csontok összetett tömege, amely a stabilitást, a mobilitást és a támogatást szolgálja.

Röviden: lábunk az egészséges és aktív élet alapja. Tehát amikor a pikkelysömör a lábakat érinti, az komoly probléma.

Amikor a pikkelysömör a lábfejet érinti

A pikkelysömör egy olyan állapot, amelyet az immunrendszer túlműködése okoz, amely rendellenes bőrsejtek növekedését váltja ki.

Normális esetben a bőrsejtek havi ciklusban nőnek és válnak le. A pikkelysömör esetén a bőrsejtek növekednek és felhalmozódnak a bőr felszínén, plakkokat és pikkelyeket képezve.

A lábfej pikkelysömöre – vagy palmoplantar psoriasis, ami a kezek és lábak pikkelysömörét jelenti – a pikkelysömör ritkább típusa. Fájdalmas, viszkető, vörös, száraz bőrfoltokat okoz a láb alján vagy talpán. Az állapot ritkább formája, az úgynevezett pustulosis, amely kis, gennyes hólyagokat foglal magában ugyanazon a területen. A pikkelysömör mindkét esetben felrepedhet és vérezhet, ami megnehezítheti a mindennapi feladatokat, például az állást vagy a járást.

Az Országos Psoriasis Alapítvány (NPF) szerint a pikkelysömörben szenvedők 40 százaléka tapasztal palmoplantáris pikkelysömört. A Journal of the American Academy of Dermatology 2020. augusztusi számában megjelent tanulmány szerint a tenyér-plantáris pikkelysömörben szenvedő betegeknél hatszor nagyobb volt a hangulati rendellenességek valószínűsége – valószínűleg mozgási problémák miatt –, mint azoknál, akiknél a pikkelysömör más testrészeket érint. .

„Bizonyos esetekben a lábpszoriázisban szenvedő emberek még járni sem tudnak” – mondja Abby S. Van Vorhees, MD, a Kelet-Virginiai Orvostudományi Iskola bőrgyógyászati ​​tanszékvezetője és az NPF Medical Board emeritus elnöke. „A jó hír azonban az, hogy vannak kezelések, és sok mindent lehet tenni azért, hogy a betegek jobban érezzék magukat. ”

Hogyan lehet enyhülést találni a láb pikkelysömörében

A kezelések és az életmódbeli változtatások között rengeteg lépést tehet a tünetek kontrollálására. Kezdje ezekkel a stratégiákkal, amelyek segítenek kezelni a lábfej pikkelysömörét, és újra talpra állni.

1. Próbálja ki a helyi gyógyszeres kezelést

Mark Lebwohl, MD, a New York-i Mount Sinai Kórház bőrgyógyászati ​​osztályának professzora és elnöke szerint az első védelmi vonal a pikkelysömör tünetei ellen a gyógyszeres kezelés. Dr. Lebwohl szerint enyhe esetekben a helyi szteroidok elegendőek lehetnek a fellángolások enyhítésére.

A vény nélkül kapható és vényköteles testápolók, kenőcsök, krémek, spray-k és habok csökkentik a duzzanatot és a viszketést, és segíthetnek kényelmesebbé tenni Önt, jegyzi meg Lebwohl. A Psoriasis and Psoriatic Arthritis Alliance (Psoriasis and Psoriatic Arthritis Alliance, PAPAA) szerint a helyi szteroidokon kívül vannak helyi D-vitamin analógok és helyi retinoidok is.

Mivel a pikkelysömörre vastag pikkelyes plakkok is jellemzőek, hasznos a helyileg alkalmazott gyógyszerek alkalmazása a pikkelyek hatékony eltávolítására. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy megfelelőek-e a szalicilsavas vagy tejsavas vény nélkül végzett kezelések.

2. Keress fényterápiát

Ha a helyi gyógyszerek nem hatnak, Lebwohl azt javasolja, hogy térjen át a fényterápiás kezelésre. A fototerápiát vagy fényterápiát általában bőrgyógyász írja fel az NPF szerint. Ez magában foglalja a bőr érintett területeinek, például a lábfej aljának rendszeres ultraibolya (UV) fénnyel történő kezelését.

Ezek a kezelések elvégezhetők orvosi felügyelet mellett a bőrgyógyász rendelőjében vagy otthon, személyes fényterápiás egységgel. Lebwohl szerint a fényterápia lelassítja a pikkelysömör által érintett lábakon lévő bőrsejtek növekedését.

3. Vegyen részt más kezelési lehetőségeken

Ha a tünetek továbbra is fennállnak, ideje megfontolni a biológiai terápiát.

Injektálható biológiai szereket, amelyek az immunrendszer meghatározott részeit célozzák meg, blokkolják a pikkelysömör kialakulásában szerepet játszó sejteket vagy fehérjéket, vagy orális szisztémás gyógyszereket alkalmaznak a szervezetben lévő gyulladások csillapítására.

4. Kerülje el a láb traumáját

Dr. Van Vorhees megjegyzi, hogy a lábakat érő bármilyen trauma kiválthatja a pikkelysömört. Az Országos Egészségügyi Intézet szerint a pikkelysömör fellángolhat a bőr egy korábban nem érintett részén, még egy kisebb dudor vagy zúzódás után is, amely Koebner-jelenségként ismert. Ezért a lábak védelme a sérülésektől kritikus fontosságú a pikkelysömörben szenvedők számára.

Az NPF azt javasolja, hogy kerülje a szűk cipőket és a magas sarkú cipőket, mivel ezek nyomást gyakorolnak a lábujjakra. Az anyag típusa, amelyből a cipő készült, kevésbé fontos, mint az illeszkedés, magyarázza Van Vorhees.

Általában a cipő elejének kereknek kell lennie, nem pedig háromszög alakúnak, és kerülni kell a laza cipőket is, amelyek súrlódást vagy súrlódást okoznak a sarkon, mondja Van Vorhees. Hozzáteszi, hogy a papucsokat vagy más nyitott szandálokat óvatosan kell viselni, mivel azok esetleges sérüléseknek teszik ki lábujjait.

5. Összpontosítson a diétára és a testmozgásra

Nincsenek tanulmányok, amelyek azt mutatnák, hogy egy adott élelmiszer súlyosbíthatja vagy jótékony hatással lehet a pikkelysömörre, mondja Lebwohl. Azonban az általános egészséges táplálkozásnak a testmozgással kombinálva nagy előnyei lehetnek, mondja.

Ez azért van, mert szoros összefüggés van az elhízás és a pikkelysömör között. Az elhízottak gyakran súlyosabb pikkelysömör tüneteit tapasztalják. Ezzel szemben a fogyás drámaian pozitív hatással lehet a pikkelysömörben szenvedőkre.

“A testmozgás és az étrend, amely kifejezetten fogyáshoz vezet, segíthet” – jegyzi meg Lebwohl. „Számos tanulmány kimutatta, hogy a terápiával kombinált fogyás javítja a pikkelysömört. ”

Ezenkívül a pikkelysömör elleni gyógyszerek hatékonyabbnak bizonyultak azok számára, akik lefogytak, mondja.

A Cureus folyóiratban 2018 októberében közzétett klinikai vizsgálati adatok áttekintése megállapította, hogy a diétával és testmozgással történő testsúlycsökkentés „hozzáférhető, olcsó, felhatalmazást biztosító módszer”, amely lehetővé teszi a pikkelysömörben szenvedők számára, hogy jobban kontrollálják tüneteiket.

Ebben az áttekintésben a kutatók a Psoriasis Area and Severity Index (PASI) pontszámot használták a pikkelysömör súlyosságának mérésére aszerint, hogy a test mekkora részét borítja és a plakkok megjelenése alapján. Az eredmények azt mutatták, hogy az edzés javította a PASI-pontszámokat a lábpszoriázisban szenvedő betegeknél.

Mikor hívja fel bőrgyógyászát

Mindenekelőtt a bőrgyógyász felkeresése elengedhetetlen a lábát érintő tünetek kezeléséhez. Ennek az az oka, hogy a lábpszoriázis néha összetéveszthető valami mással, például gombás fertőzéssel, például lábgombával.

A rossz állapot helytelen kezelése ronthatja a tüneteket és meghosszabbíthatja azok időtartamát.

„Minden embernek egyedi a helyzete” – mondja Lebwohl. „A bőrgyógyászuk a legjobban képzett a segítségnyújtásra. ”

More in Psoriasis

Pikkelysömör és szívbetegségek: A rejtett kapcsolat

Milyen 35 évet élni pikkelysömörrel: Glenn története

Kezelje jobban pikkelysömörét ezen a télen: 7 legjobb tipp

5 módszer a biztonságos sportolásra pikkelysömörrel

Iratkozzon fel Psoriasis Hírlevelünkre!

The Latest in Psoriasis

Te – Igen, Te! — Lehet Psoriasis Patient Advocate

Írta: Howard Chang 2021. március 25

A pikkelysömörrel való élet ázsiai amerikaiként azt jelentheti, hogy „keserűt eszik”

Írta: Howard Chang 2021. március 3

Mi a teendő, ha a helyi kezelések nem elegendőek a pikkelysömörhöz

Az Ön állapotának előrehaladtával előfordulhat, hogy meg kell fontolnia szisztémás kezeléseket a tünetek kezelésére.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

10 jel, hogy itt az ideje, hogy hívja bőrgyógyászát a pikkelysömörrel kapcsolatban

Előfordulhat, hogy fel kell vennie a kapcsolatot bőrgyógyászával a rendszeres látogatások között.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

Hogyan navigáljunk az egészségbiztosítás változásaiban a pikkelysömörrel

Írta: Howard Chang 2021. január 29

Milyen 35 évet élni pikkelysömörrel: Glenn története

Íme, hogyan töltötte egy New York-i férfi élete felét az állapot kezelésével.

Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.