Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

Care este diferența dintre oxicodonă și hidrocodonă?

oxicodonă și hidrocodonă sunt medicamente care aparțin unei clase de medicamente numite analgezice opioide. Un medic poate prescrie analgezice opioide pentru a trata dureri moderate până la severe.

medicamente opioide pe bază de rețetă pot fi foarte eficiente în tratarea durerii. Din păcate, astfel de medicamente sunt, de asemenea, foarte dependente și au rate mari de abuz. De asemenea, au tendința de a interacționa cu anumite medicamente.

Acest articol oferă informații despre oxicodonă și hidrocodonă, inclusiv modul de a lua aceste medicamente și efectele secundare posibile și riscurile lor. De asemenea, discutăm câteva opțiuni alternative de tratament pentru dureri cronice.

pentru cine sunt pentru?

Medicii pot prescrie oxicodonă sau hidrocodonă pentru persoanele care se confruntă cu dureri moderate până la severe. Aceste persoane pot include persoane care au răni, cancer sau durere cronică, precum și cele care se recuperează de la operație.

Ambele medicamente sunt disponibile în forme cu eliberare extinsă, care sunt potrivite pentru persoanele care au luat opioide pentru Cel puțin o săptămână și au dureri care necesită tratament continuu.

opioidele pot interacționa cu alte medicamente și sunt, de asemenea, extrem de dependente. Ca atare, nu sunt potrivite pentru toată lumea. Oamenii ar trebui să evite să le ia dacă au un istoric de abuz de substanțe sau iau medicamente care pot interacționa cu medicamente opioide.

Clasa de medicamente

Oxycodone și hidrocodona aparțin unei clase de medicamente numită analgezice opioide. Aceste medicamente funcționează afectând modul în care creierul și sistemul nervos central procesează semnalele durerii.

analgezicele opioide sunt medicamente din Lista II, ceea ce înseamnă că sunt utile din punct de vedere medical, dar au un potențial ridicat de abuz. Ca atare, acestea sunt disponibile strict doar prin rețetă.

dozare

O persoană ar trebui să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la dozarea medicamentelor opioide. În general, cea mai bună doză pentru un calmant este cea mai mică doză eficientă, care este doza minimă care menține durerea unei persoane la niveluri tolerabile.

În timp, corpul unei persoane se poate adapta la oxicodonă sau hidrocodonă, iar doza inițială nu va mai fi eficientă în controlul durerii. În astfel de cazuri, medicul unei persoane poate crește treptat doza pentru a asigura o ușurare suficientă a durerii.

Cum să le ia

O persoană ar trebui să ia întotdeauna oxicodonă și hidrocodonă conform instrucțiunilor medicului lor.

oxicodonă și hidrocodona sunt disponibile sub diferite forme, inclusiv:

 • Lichide
 • Lichide concentrate
 • Tablete cu eliberare extinsă
 • Capsule cu eliberare extinsă

Ambele medicamente sunt de asemenea disponibile în combinație cu alte calmante de durere, cum ar fi:

O persoană ia în mod obișnuit eliberare extinsă Oxicodonă la fiecare 12 ore cu alimente, în timp ce de obicei vor lua hidrocodonă cu eliberare extinsă o dată pe zi, cam la aceeași oră în fiecare zi.

O persoană nu trebuie să zdrobească, să taie, să se înmoaie sau să se manipuleze altfel cu tablete cu eliberare extinsă înainte de a le lua.

Este important ca oamenii să urmeze îndrumarea medicului lor atunci când întrerupe utilizarea unui medicament opioid. Aceste medicamente sunt extrem de dependente, iar oprirea lor dintr -o dată ar putea duce la simptome de retragere.

eficacitatea

Mulți oameni cred că oxicodonă este un calmant mai bun decât hidrocodonă. Un studiu din 2016 și -a propus să compare eficacitatea unei combinații de medicamente cu oxicodonă și acetaminofen cu cea a unei combinații de medicamente cu hidrocodonă și acetaminofen.

Studiul nu a găsit diferențe semnificative între cele două combinații de medicamente în ceea ce privește tratarea durerilor musculo -scheletice acute. În ambele grupuri, aproximativ 60% dintre participanți au raportat cel puțin o reducere de 50% a durerii.

Atât oxicodina, cât și hidrocodonă sunt eficiente în reducerea senzațiilor de durere. Cu toate acestea, nu vor aborda cauza care stă la baza durerii.

Din cauza riscurilor de dependență și dependență, mulți experți recomandă explorarea altor opțiuni de durere înainte de a lua opioide.

efecte secundare

Atât oxicodonă, cât și hidrocodona pot provoca multe efecte secundare. Unele pot fi grave.

Unele efecte secundare posibile ale acestor medicamente includ:

 • Probleme grave de respirație, în special în primele 24–72 ore de utilizare
 • gura uscată
 • transpirație
 • mâncărime
 • greață și vărsături wow bust instructiuni
 • Dizziness
 • Confuzie
 • Redus Sex Drive

Cercetările au arătat că combinațiile de oxicodonă-acetaminofen sunt mai probabile decât combinațiile de hidrocodonă-acetaminofen pentru a induce greață și amețeli.

Alte efecte

Persoanele care iau orice medicament opioid pentru o perioadă semnificativă de timp pot experimenta toleranța la droguri. Acest efect înseamnă că o persoană trebuie să ia cantități din ce în ce mai mari de medicamente pentru ca acesta să obțină același efect. Toleranța crește riscul de abuz de substanțe.

Persoanele care încetează să mai ia un medicament opioid pot experimenta retragerea, mai ales dacă au luat doze mari de droguri sau au luat -o pentru o perioadă îndelungată. Retragerea apare deoarece organismul învață să se adapteze la absența opioidelor în sistemul său. Unele simptome potențiale ale retragerii opioidelor includ:

 • Agitație
 • Dureri musculare
 • nasul curgător
 • transpirație

Interacțiunile

Hidrocodona și oxicodonul pot interacționa cu multe medicamente diferite, inclusiv unele medicamente aparținând următoarelor grupuri:

 • Antifungice
 • Antivirale
 • relaxante musculare
 • Medicamente de anxietate
 • Sedative

Medicamentele cu opioide interacționează, de asemenea, cu alcoolul și unele medicamente recreative, precum și anumite suplimente.

Pentru a evita riscul interacțiunilor medicamentoase, o persoană ar trebui să ofere medicului lor informații detaliate despre toate medicamentele pe bază de rețetă și suplimentele fără rețetă (OTC) pe care le iau . De asemenea, ar trebui să se abțină de la consumul de alcool sau de a utiliza medicamente recreative, în timp ce luați oxicodonă sau hidrocodonă.

sunt dependenți?

Atât oxicodonă, cât și hidrocodonă pot duce la dependență și dependență, mai ales dacă o persoană ia medicament la o doză mare, fie pentru o perioadă îndelungată.

În timp, oamenii pot dezvolta o toleranță la oxicodonă sau hidrocodonă. În efortul de a -și susține ameliorarea durerii, ei pot începe să ia medicamentul mai frecvent sau să ia o doză mai mare decât prescris medicul lor.

Abuzul de opioid este o problemă majoră de sănătate publică. Administrația pentru abuzul de substanțe și serviciile de sănătate mintală (SAMHSA) raportează că 10,3 milioane de persoane cu vârsta peste 12 ani abuzată de opiacee în 2018. Dintre aceștia, marea majoritate au abuzat de prescripție medicală. de dependență de opioide în mediul de îngrijire primară, cum ar fi clinicile de practică generală și centrele de sănătate comunitară. Centrele pentru controlul bolilor & Prevenirea (CDC) raportează că 1 din 4 persoane care primesc tratament cu opioide pe termen lung într-un cadru de îngrijire primară experimentează dependența de opioide.

Pentru a reduce potențialul de abuz de substanțe, o persoană va trebui să lucreze îndeaproape cu medicul lor pentru a -și revizui doza de opioid și planul general de tratament al durerii în mod regulat.

costuri

Există o diferență foarte mică de cost între oxicodonă și hidrocodonă. Versiunile generice ale ambelor medicamente sunt disponibile, iar acestea sunt, în general, mai ieftine decât versiunile de marcă.

Medicare și planurile de asigurare de sănătate privată pot acoperi costurile oxicodonă și hidrocodonă, precum și oferind recomandări pentru utilizare în siguranță.

Opțiuni alternative

din cauza preocupărilor Despre abuz de opioide și dependență, profesioniștii din domeniul sănătății pot recomanda opțiuni alternative pentru ameliorarea durerii. Unele opțiuni includ:

 • Luarea de calificare a durerii OTC, cum ar fi ibuprofen sau acetaminofen
 • Luând medicamente cu prescripție nonopioid, cum ar fi antidepresive triciclice și gabapentinoizi, care pot ajuta la atenuarea durerii nervoase
 • Blocuri nervoase pentru amorțirea durerii localizate
 • Tehnici de gestionare a durerii minte-corp, cum ar fi:
 • Training de relaxare
 • Terapie comportamentală cognitivă (CBT)
 • Terapie fizică și exerciții fizice
 • Practici gratuite și alternative, cum ar fi acupunctura și masajul
 • Rezumatul

  Oxicodonă și hidrocodonă sunt medicamente cu opioide. Un medic poate prescrie astfel de medicamente pentru ameliorarea durerii moderate până la severe. Există foarte puține diferențe între cele două medicamente în ceea ce privește eficacitatea și costurile.

  ca medicamente opioide, atât oxicodonă cât și hidrocodonă prezintă riscuri considerabile pentru dependență și dependență. Aceste riscuri cresc odată cu utilizarea pe termen lung sau cu doze mari. Mulți medici recomandă să încerce alte opțiuni de ameliorare a durerii înainte de a lua în considerare opioidele.

  Sunt disponibile multe tratamente alternative pentru durere, inclusiv medicamente cu prescripție medicală nonopioid, tehnici de gestionare a durerii minte-corp și terapii complementare. O persoană poate vorbi cu medicul lor despre opțiunile de tratament care sunt cel mai probabil să lucreze pentru ei.

  • alcool / dependență / droguri ilegale
  • cancer / oncologie
  • durere / anestezice
  • Farmacie / farmacist

  Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

  Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.