Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

Orvosi értékeléssel Újra itt a megfázás és az influenza szezon

Írta: Tina Aswani Omprakash 2019. augusztus 23"

Ha feleségül ment valaki, aki bipoláris zavarban szenved, akkor már tudja, hogy ez néha durva menet. A hangulatingadozások néha izgalmassá, máskor pedig frusztrálóvá tehetik az együtt töltött napokat. Ön és bipoláris házastársa azonban felülmúlhatja azokat a szörnyű statisztikákat, amelyek sok ilyen házassági kapcsolat végét jósolják.

A New Orleans-i lakos „Mary” 25 éve házas férjével. Házasságuk majdnem felénél 42 évesen kórházba került, és bipoláris zavart diagnosztizáltak nála. A diagnózis nem volt meglepő az erős családi anamnézis miatt – de segített tisztázni a helyzetet – mondja Mary, 51 éves.

„A diagnózis megkönnyítette, mert tudod az okot, de ez nem változtat semmin. Ez egy hullámvasút. Lehetnek olyan hónapjai, amelyek teljesen rendben vannak, aztán hirtelen jön a semmiből” – mondja.

Mary azt mondja, ismeri azokat a statisztikákat, amelyek magasabb arányt mutatnak a válások és a bántalmazások arányában azokban a házasságokban, amelyekben az egyik házastárs bipoláris zavarban szenved. Férjét „gyors kerékpárosként” írja le („A mindennapokban soha nem tudhatod, mi lesz” – magyarázza), és azt mondja, sok nap és hét van, amikor fáradt, frusztrált, és azon töpreng, miért még mindig házas. Sok év házasság és sikeres közös lánya után filozófiai és együttérző látásmódot alakított ki férjéről és kapcsolatáról.

Megbirkózni a bipoláris házastárs hangulatváltozásaival

Íme néhány tipp a kapcsolat túléléséhez és boldogulásához:

Lélegzik. Ha nehéz a helyzet, vegyen egy mély lélegzetet, és lépjen hátra. „Ez egy betegség – ez nem az ember. Szóval próbálj meg emlékezni erre” – tanácsolja Mary.

Támogatás kiépítése. Egy betegségben szenvedő személy gondozása képes összpontosítani az ő szükségleteire, de szüksége van saját támogatási forrásaira is. A bipoláris betegek családtagjainak támogató csoporthoz való csatlakozás segíthet. A saját terapeutájával való együttműködés szintén jó ötlet lehet. A család és a barátok megértő támogatása szintén felbecsülhetetlen. Mary soha nem csatlakozott támogató csoporthoz – és azt mondja, valószínűleg hasznot húzhatott volna belőle –, de a barátaiban talál támogatást.

Tűnj el. Mary azt mondja, hogy a munkája tartja észnél, amiért időnként el is utazik. Annak ellenére, hogy üzleti útjai gyakran egybeesnek azokkal az időkkel, amikor férje abbahagyja a gyógyszerszedést, értékeli a távollétet. Otthon, amikor férje kedélyei kiborulnak, Mary elismeri: „Igyekszem elkerülni őt. ”

Nevetés. Az, hogy képes-e humort illeszteni a helyzetbe és jó választ kapni, az nagyon egyéni, de Mary szerint ez a taktika működik nála. „Megpróbálom megnevettetni, kihozni a helyzetből” – mondja.

Használja ki a gyógyszereket. Mary világossá tette férjének, hogy a gyógyszere bevétele nem alku tárgya. „Ha tudja tartani őket a gyógyszeres kezelés alatt, semmi baja. Ez egy harc. Olyan, mintha még egy gyerek születne” – mondja. Ha a férfi nem hajlandó bevenni a gyógyszereit (ahogyan gyakran teszi, amikor mániás állapotban van), a lány elmegy, még ha csak azért is, hogy egy barátja házában töltse az éjszakát, hogy rámutasson. Ez általában visszavezeti a pályára.

Idézd fel a szerelmedet. Vannak nehéz időszakok a kétpólusú házastárssal kötött házasságban – ismeri el Mary. De szívesebben látja azt a férfit, akibe beleszeretett, még akkor is, ha a hangulata kiszámíthatatlan.

Ismerje meg (vagy fejlessze) a házasság filozófiáját. Mary hisz abban az elkötelezettségben, amelyet akkor tett, amikor férjhez ment. „Tudod, jóban vagy rosszban férjhez mentem egy férfihoz. Nem mentem férjhez egy betegséghez. " Bár elismeri, hogy a bipoláris zavar nehéz, azt is megjegyzi, "Akibe beleszerettem, még mindig ott van. Szeretném, ha valaki elhagyna? Nem hiszem – magyarázza.

Keressen triggereket. „Ha a házastársa stabil vagy kedvezőbb hangulatban van, nagyon figyeljen arra, hogy milyen környezeti kiváltó tényezők váltanak ki és tartják meg a stabilitást. Gyakran vannak olyan speciális környezeti stressztényezők vagy cumik – beleértve a párkapcsolati problémákat is –, amelyek befolyásolják a hangulati ingadozásokat. Használja a cumikat, hogy fenntartsa azt a hangulatot, amelyre mindketten vágynak” – tanácsolja a házasság- és családterapeuta, Tracy Todd, PhD, Alexandria, Va.

Kérdez. A hangulatingadozások ellenére a házastársa meg tudja mondani, mire van szüksége. „Beszélje meg őszintén, hogy mi hasznos a házastársának, ha nemkívánatos hangulatban van. Ötleteket, terveket és stratégiákat építsen be a káros hatások minimalizálása érdekében” – tanácsolja Todd.

Folyamatosan beszél. Lehetnek napok, hetek, amikor nem könnyű, de a kommunikáció elengedhetetlen. „A hangulatingadozások alatti és közötti kommunikáció kritikus fontosságú a kísérő stresszorok kezelésében” – mondja Todd.

Végső soron Mary tapasztalata egyedülálló mélységes együttérzést adott neki, mind a családtagok iránt, akiknek szeretteik bipoláris zavarban szenvednek, mind a bipoláris zavarral élő emberek számára. „[Korábban már mondtam], hogy utálnék a fejében lenni – el sem tudom képzelni, mit érez” – mondja.

Iratkozzon fel Mentális Wellness Hírlevelünkre!

A bipoláris zavar legújabb eredményei

7 trigger, amely bipoláris epizódot okozhat

Olyan tényezők, mint a stressz, a rossz alvás és még a szezonális változások is szerepet játszhatnak a bipoláris tünetek kiváltásában. Ismerje meg, hogyan csökkentheti kockázatát. . .

Szerző: Mary Elizabeth Dallas 2021. január 18

Szeretet-gyűlölet kapcsolatom az elektrokonvulzív terápiával

Írta: Lydia Chang 2020. április 30

A bipoláris zavar 10 figyelmeztető jele

2017. november 14-ig

5 titka a randevúzáshoz bipoláris zavar esetén

A bipoláris betegek számára a randevúzás azt jelenti, hogy lassan kell kezelni, minimalizálni a szorongást, és saját magát helyezni az első helyre.

Írta: Emily Willingham 2015. november 20

Az olimpikon kísérője lett: Suzy Favor Hamilton bipoláris zavara miatt

A háromszoros olimpikon a depressziós téves diagnózisáról, a hiperszexualitásáról és a jelenlegi családi életéről beszél.

Írta: Emily Willingham 2015. október 26

Bipoláris zavar: Nyerje vissza önbecsülését

Sok bipoláris zavarban szenvedő ember küzd az önbecsüléssel. Némi útmutatás alapján dolgozhat a probléma megoldásán, és jobban érzi magát a . . .

Írta: Diana Rodriguez 2012. június 18

Gyakori tévhitek a bipoláris zavarról

Nem minden igaz, amit a bipoláris zavarról hallott. Ismerje meg, mi a valódi a rendellenességgel kapcsolatban, hogy jobban megértse.

Írta: Andrea Bledsoe, PhDM, 2012. május 17

Sikertörténetem: Bipoláris zavar és gyermeknevelés

Kristin Finn először tinédzser korában kezdte mutatni a bipoláris zavar jeleit. Házas, gyermekes felnőttként beszél megküzdési módszereiről. . .

Írta: Diana Rodriguez 2010. október 5

Bipoláris zavar és migrén

Gyakran előfordul, hogy a bipoláris zavarban szenvedők migrénes fejfájástól is szenvednek, de mindkettőt megtanulhatja kezelni.

Írta: Andrea Bledsoe, PhDF, 2010. február 12

Bipoláris zavarhoz kapcsolódó állapotok

A bipoláris zavar mellett gyakran előfordulnak olyan állapotok, mint a szorongásos zavarok, a kábítószer-használat és az elhízás, ami megnehezíti a betegség kezelését. . .

Írta: Andrea Bledsoe, PhDF, 2010. február 12"

Ismét itt a megfázás és az influenza szezonja. És ha fibromyalgiában él, az évnek ez az időszaka különösen megterhelő lehet. Ennek az az oka, hogy a fibromyalgia két leggyakoribb tünete az egész mozgásszervi fájdalom és fáradtság – olyan érzések, mint egy rossz megfázás vagy influenza esetén. Valójában a fibromyalgiában szenvedő betegek körülbelül fele tapasztal egy „influenzaszerű” betegséget, amely megelőzi a tüneteik kialakulását.

Honnan tudhatja tehát, hogy elkapta-e az influenzát, vagy a fájdalmait a fibromyalgia okozza? Vannak fontos különbségek, amelyek rámutathatnak, többek között:

A fibromyalgia nem okoz lázat. “Egyes betegek azt mondják, hogy a hőmérsékletük folyamatosan valamivel magasabb vagy alacsonyabb” – mondja Kim Jones, PhD, a portlandi Oregoni Egészségügyi és Tudományos Egyetem docense és a Fibromyalgia Információs Alapítvány vezetője. De a fertőzés leküzdése miatti lázcsúcsok nem a fibromyalgia következményei. A fibromyalgia nem okoz köhögést és torlódást. A klasszikus megfázásos tünetek, mint például a köhögés, a szippantás, az orrfolyás és a torokfájás, nem a fibromyalgia tünetei.

Védje meg magát az influenza elleni védőoltással

Könnyebb elkerülni az influenzát, mint kezelni, de sok fibromyalgiában szenvedő ember attól tart, hogy az influenza elleni oltás a fibromyalgia tüneteinek fellángolását váltja ki. Az Arthritis Foundation szerint nincs ismert kapcsolat a vakcinák és a fibromyalgia között. Bár egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a fibromyalgia összefüggésbe hozható a rubeola vagy a Lyme-kór elleni vakcinákkal, nem sok kutatás támasztja alá ezeket az állításokat.

Ha aggódik az influenza elleni vakcina lehetséges reakciói miatt, minden, ami kialakul, valószínűleg enyhébb és rövid ideig tart, mint az influenza 10 napja. Az éves influenza elleni védőoltás beadása azoknak is javasolt, akik az alábbi csoportok valamelyikébe tartoznak:

50 éves vagy idősebb terhesek, akiknek más krónikus egészségügyi problémái vannak, például cukorbetegségben vagy gyengült immunitásban szenvednek.

Beszélje meg kezelőorvosával, hogy Önnek is szüksége van-e tüdőgyulladás elleni védőoltásra.

Influenza és megfázás megküzdése

Ha mégis megbetegszik ebben a megfázásos és influenzás szezonban, a következőképpen segítheti elő, hogy jobban érezze magát:

Igyál folyadékot. A megfelelő hidratáltság fontos ahhoz, hogy jól érezze magát fibromyalgia esetén, de még fontosabb a száraz téli hónapokban, és amikor megpróbálja leküzdeni vagy kezelni a kiszáradási lázat. Vegyünk acetaminofent (Tylenol). Ha enyhíteni szeretné a fibromyalgia vagy az influenza tüneteit vagy a védőoltás fájdalmát, akkor a nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ok) helyett vegyen be acetaminofent, amelyekről kimutatták, hogy nem enyhítik a fibromyalgia tüneteit, és több gyomor-bélrendszeri kellemetlenséget okozhatnak. Kezelje tüneteit. A megfázás és az influenza vírusos betegségek, ezért az antibiotikumok nem segítenek. De vannak módok a tünetek kezelésére, hogy jobban érezze magát. Ha vényköteles gyógyszert szed fibromyalgia vagy más egészségügyi állapot miatt, feltétlenül forduljon orvosához, vagy olvassa el a címkéket, hogy elkerülje a köhögés és a megfázás elleni gyógyszerekkel való negatív kölcsönhatásokat. Gyakorolja a fertőzés megelőzését. Gyakran mosson kezet, vagy használjon alkoholos kézfertőtlenítőt, és minimálisra csökkentse a betegekkel való érintkezést. A fibromyalgia nem az alacsony immunitás állapota, de jó, ha lehetőség szerint kerüljük a betegségeknek való kitettséget.

Végül, ha nem tudja, mikor forduljon orvosához, kövesse Jones tanácsát: „Az új fejfájások, amelyek különböznek a korábbiaktól, és olyan új tünetek, amelyeket az elmúlt néhány hónapban nem tapasztalt, érdemes. az egészségügyi szolgáltató által működtetett. ”

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb a fibromyalgiában

Reiki fibromyalgia esetén: valóban működik?

A Reikinek a fibromyalgiában nyújtott előnyeiről vegyes a bizonyíték, de sokan megkönnyebbülést és ellazulást találnak a gyógyító technikában.

Becky Upham 2020. április 24

A TENS csökkenti a fibromyalgia okozta fájdalmat és fáradtságot, ha tevékenység közben használják

A tanulmány azt mutatja, hogy a négy héten át alkalmazott transzkután elektromos idegstimuláció enyhíti a tüneteket.

Írta: Brian P. Dunleavy 2020. január 14

Fibromyalgia: mi köze van hozzá?

A kutatások azt sugallják, hogy ez a krónikus fájdalommal kapcsolatos rendellenesség összefügghet az emésztőrendszer egészségével. Bizonyos étrendi változtatások segíthetnek enyhíteni a fibromyalgia tüneteit. . .

Írta: Kate Jackson 2019. február 20

Hogyan enyhíthetik a vízalapú terápiák a fibromyalgia tüneteit?

Fontolja meg a vízi beavatkozások kipróbálását a fibromyalgia okozta fájdalom csillapítására, ellazulás előidézésére és az alvás javítására.

Írta: Kate Jackson 2019. február 20

A legtöbb fibromyalgiás beteget rosszul diagnosztizálják?

Egy új tanulmány szerint az orvosok gyakran figyelmen kívül hagyják a diagnózist a fibromyalgiában szenvedőknél, és diagnosztizálják azoknál, akiknél nem.

Írta: Brian P. Dunleavy 2019. február 6

Kognitív viselkedésterápia fibromyalgia esetén: Gondolkozz másként, érezd jobban magad

Megváltoztathatja érzéseit, megváltoztathatja gondolatait, és közben javíthatja alvását és napi működését.

Írta: Kate Jackson, 2018. szeptember 21

A ketogén étrend javíthatja a fibromyalgia tüneteit?

Egyes tanulmányok szerint a ketogén vagy alacsony szénhidráttartalmú étrend csökkentheti a fájdalmat és a fáradtságot, de nem mindenkinél működik.

Írta: Kate Jackson, 2018. szeptember 19

A fibromyalgia kezelésének gyógyszermentes módjai

A gyógyszerek önmagukban ritkán elegendőek a fibromyalgia tüneteinek kezelésére, de számos kiegészítő megközelítés segíthet csökkenteni a fájdalmat és javítani a lelki állapotot. . .

Írta: Kate Jackson, 2018. július 16

A vizsgálat eredményei szerint a fibromyalgiában szenvedőknek ADHD-ja is lehet

A gondolkodási és emlékezési problémák többek lehetnek, mint fibroköd; ADHD-sek lehetnek.

Írta: Meryl Davids Landau 2018. június 28

Fibromyalgia: Wellness célok kitűzése és betartásuk

Fibromialgia esetén nehéz lehet megtartani az egészséges szokásokat, de ha így tesz, jobban érzi magát.

Írta: Quinn Phillips 2018. április 9"

A figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességet (ADHD) ma már gyakori gyermekkori rendellenességként ismerik el, https://harmoniqhealth.com/hu/ amely felnőttkorban is folytatódhat. Míg az ADHD diagnosztizálása egyre gyakoribbá vált, az ADHD okainak megértése továbbra is folyamatban van. "Nincs egyetlen teszt az ADHD diagnosztizálására, és nincs egyetlen ADHD-ok sem," jegyzi meg Loren R. Dribinsky, MD, a Lahey Klinika pszichiátere, Burlington, Mass.

"Tudjuk, hogy a gének az egyik legfontosabb ADHD-ok, mivel az ADHD erősen előfordul a családokban” – teszi hozzá Scott J. Hunter, PhD, a Chicagói Egyetem gyermekgyógyászati ​​neuropszichológiai igazgatója. „Amit nem tudunk, az az, hogy más lehetséges tényezők hogyan befolyásolják ezeket a géneket, vagy hogyan teszik sebezhetőbbé a gyerekek agyát az ADHD-val szemben. "

Az évek során számos elméletet fontolgattak az ADHD okairól, többek között:

A jó szülői nevelés hiányaStresszes családi helyzetekTúlzott kitettség TV-nek és videojátékoknak A szerkezet hiánya az iskolában

Ezek közül az elméletek közül jó néhányat felhagytak, és új elméletek váltották fel őket. "Az egyik ok, amiért nem ismerjük az ADHD összes okát, az az, hogy tudjuk tanulmányozni a géneket és az agyi változásokat, de nagyon nehéz tanulmányozni a környezeti kiváltó tényezőket." magyarázza Dribinsky doktor.

Bár nem teljesen értjük, hogy egyes gyerekek miért érzékenyebbek az ADHD-ra, mint mások, az ADHD-tünetekkel küzdő gyermekek agyi változásai nem elméletiek. A tanulmányok azt mutatják, hogy az ADHD által érintett agyi régiók ugyanazok a régiók, amelyek irányítják a figyelmet, valamint az impulzuskontrollt az ADHD-val nem rendelkező gyermekeknél. Íme 10 elmélet – néhány hihetőbb, mint mások – az ADHD tüneteit okozó agyi változások magyarázatára:

Genetika. Az ADHD tünetei általában a családokban jelentkeznek. A tanulmányok azt mutatják, hogy minden negyedik ADHD-s gyermekből egy közeli családtag lesz ADHD-val. Ólom expozíció. A vizsgálatok összefüggést mutattak ki az ólomexpozíció és az ADHD tünetei között kisgyermekeknél. Ólom kerülhet a gyermek ivóvízébe a régi vízvezeték-szerelvényekből. A gyerekek is ki vannak téve az ólomfestéknek. "Ezekről az expozíciókról ismert, hogy növelik az ADHD kockázatát, de ezek az expozíciók egyre ritkábbak, és a legtöbb ADHD-val diagnosztizált gyermeknél nincs bizonyíték a jelentős ólomexpozícióra." Hunter megjegyzi. Cigaretta és alkohol.

Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.