Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

Витамините и минералите също допринасят за здравето на червата

Все пак не забравяйте да поставите безопасността си на първо място. Знайте, че е ваше право да поддържате отношения с доставчик на здравни услуги, които са честни и утвърждаващи.

Лекарите могат по-добре да преглеждат специфичните за LGBTQ+ рискове за здравето, когато разберат вашето минало. В допълнение, излизането пред вашия доставчик отваря вратата към грижи, утвърждаващи пола, които могат да подобрят качеството ви на живот. В крайна сметка става въпрос за по-здравословно състояние

Метаболитното здраве е нещо, което засяга почти всеки аспект от живота ви. Вашето тяло зависи от хранителните вещества, за да произвежда енергия, за да бъде активно през целия ден. Въпреки това, много американци се борят със здравословния си метаболизъм. За щастие, има няколко ключови фактора, които могат лесно да направят вашето метаболитно здраве от средно до звездно.

Ключови изводи:

 • Метаболитното здраве се определя като липса на метаболитен синдром, въпреки че то наистина зависи от инсулиновата чувствителност.
 • Метаболитните нарушения допринасят за сърдечно-съдови заболявания, рак и затлъстяване.
 • Предотвратимите фактори в начина на живот допринасят за общи метаболитни нарушения, като диабет тип 2 и неалкохолно мастно чернодробно заболяване.
 • Приемът на фибри, интервенциите, насочени към чревната микробиота, и упражненията могат да ви помогнат да защитите здравето на хормоните си и да оптимизирате метаболизма си.

Какво е метаболитно здраве?

Традиционно метаболитното здраве е липсата на метаболитен синдром. В исторически план не е било лесно да се диагностицира точно метаболитен синдром. Метаболитният синдром е „група от определени метаболитни и физически аномалии“. Основните рискови фактори включват наддаване на тегло с висцерално затлъстяване или мазнини около корема.

Метаболитният синдром, или MetS, е конгломерат от симптоми, характеризиращи се с един основен симптом: инсулинова резистентност. Хиперинсулинемията или повишеният инсулин е „общият знаменател“ на MetS.

Освен това други признаци на метаболитен синдром са:

 • Повишена кръвна глюкоза
 • Хипертония
 • Повишени триглицериди
 • Намален HDL (липопротеин с висока плътност) холестерол
 • Глюкозна непоносимост
 • Абдоминално затлъстяване

Обиколката на талията е по-надеждна за прогнозиране на свързани с метаболизма сърдечно-съдови и метаболитни нарушения. ИТМ, или индекс на телесна маса, е по-малко чувствителен индикатор относно диагностицирането на метаболитни нарушения в клинични условия.

Кой е изложен на риск от метаболитен синдром?

В САЩ 34% от възрастните имат метаболитен синдром. По-напредналата възраст и мъжкият пол са два рискови фактора за разстройството. В допълнение, метаболитният синдром е рисков фактор за:

 • Диабет тип 2
 • Неалкохолна мастна чернодробна болест
 • Сърдечно-съдови заболявания
 • Синдром на поликистозни яйчници
 • Камъни в жлъчката
 • Някои видове рак

Доклад III на Националната образователна програма за холестерола Adult Treatment Panel от 2001 г. определя как да се диагностицира метаболитен синдром. Метаболитният синдром е вероятен, ако са налице три от пет кардио метаболитни рискови фактора. Тези рискови фактори включват:

 • Имате много мазнини около корема
 • Висока кръвна захар на гладно
 • Високо кръвно налягане
 • Високи нива на триглицериди
 • По-ниски нива на здравословен холестерол (HDL)

Чести метаболитни нарушения

 • Диабет тип 2. Почти всеки десети американец има диабет тип 2. Рисковите фактори включват фамилна анамнеза, наднормено тегло или затлъстяване, ниски нива на HDL холестерол („здравословния“ холестерол), високи нива на триглицериди и синдром на поликистозни яйчници. За щастие, здравословният начин на живот е превантивен фактор при диабет тип 2. Промените в здравословния начин на живот включват диета с по-високо съдържание на фибри, упражнения, отказване от цигарите, ако пушите, и контрол на теглото.
 • Неалкохолна мастна чернодробна болест. NAFD е метаболитно свързано чернодробно заболяване. NAFLD се появява при хора, които пият малко или никакъв алкохол. Когато твърде много мазнини се съхраняват в черния дроб, повече мазнини се концентрират около корема. Около една четвърт от американците имат NAFLD. Той е най-разпространен в западните нации, където храните с високо съдържание на мазнини и захар доминират в типичната диета. Предотвратете или обърнете NAFLD с управление на теглото, здравословна диета и адекватни упражнения.

Както диабет тип 2, така и NAFLD описват общи фактори на метаболитно заболяване. Тези разстройства илюстрират комбинираните ефекти на здравните интервенции върху метаболизма. При някои състояния, като NAFLD, ефективните здравни интервенции могат да накарат симптомите да изчезнат.

Подобряване на метаболитното здраве

Здравото метаболитно здраве се проявява по няколко начина. Неподлежащите на промяна фактори, които предсказват по-добро метаболитно здраве, включват женски пол и по-млада възраст. Променими фактори за метаболитно здраве включват никога не пушене, чести енергични упражнения и по-нисък ИТМ. По-високото ниво на образование може също да доведе до по-добри метаболитни здравни резултати.

Няколко основни признака на метаболитно здраве включват:

 • Здравословни нива на холестерол
 • По-малка талия
 • Постоянно ниво на кръвната захар
 • Здравословно кръвно налягане

Оптимизирането на вашия метаболизъм означава фокусиране върху диетата, здравето на червата, упражненията и управлението на теглото.

Затлъстяването, хормоните и връзката с грелин

Здравето на червата играе основна роля в регулирането на метаболизма. Ключът е хормоналния баланс. Хормоните управляват здравето на червата, като произвеждат оптимални нива на важни чревни хормони, като грелин.

Грелинът е чревен хормон, който изпраща сигнали за глад към мозъка ви. Грелинът контролира освобождаването на инсулин, важен хормон за здравето на метаболизма. Сигналите за глад от грелин ви карат да консумирате повече и спомагат за натрупването на мазнини. Въпреки че това може да е добре по време на глад, то не помага за оптимизиране на вашето метаболитно здраве.

Допълнителните запаси от мазнини от свръхпроизводството на грелин допринасят за затлъстяването, рисков фактор за лошо метаболитно здраве. Стресът, особено хроничният стрес, също допринася за свръхпроизводството на грелин. Хората със затлъстяване може да имат по-ниски нива на грелин, което ги прави по-чувствителни към този стимулиращ глада хормон.

Упражнение и хормони

Упражнението е жизненоважно за регулирането на вашия метаболизъм. Метаболитното здраве зависи от хормоналния баланс. Хормоните влияят на основните телесни процеси, включително метаболизма. Когато тренирате, хормоналните рецептори стават по-чувствителни, защото има по-голям приток на кръв към тези рецептори. По-големият приток на кръв също се равнява на повече хранителни вещества за хормоналните рецептори, което гарантира, че те са добре подхранени.

Доказано е, че упражненията повишават инсулиновата чувствителност в мускулите. Това е жизненоважно за намаляване на риска от диабет тип 2 и затлъстяване, два рискови фактора за лошо метаболитно здраве. Упражненията също засилват метаболизма, което улеснява поддържането на здравословно тегло.

Не забравяйте да включите почивни дни между енергичните упражнения, за да оптимизирате метаболитното си здраве. Имайте предвид, че прекомерното натоварване може да доведе до повишен кортизол и повишен стрес върху тялото ви. Следователно почивните дни са жизненоважни за намаляване на стреса, като същевременно получавате максимални ползи от вашите тренировки.

Можете ли да оптимизирате метаболизма си с фибри?

Проучванията показват, че диета с високо съдържание на фибри насърчава оптимално метаболитно здраве. Съществува обратна връзка между високия прием на фибри и затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания и диабет тип 2. Фибрите увеличават времето за чревна абсорбция, подпомагайки усвояването на хранителните вещества. Това от своя страна подобрява здравето на вашия чревен биом.

Яденето на фибри намалява нивата на кардио-метаболитен синдром и рак. Разтворимите фибри всъщност намаляват количеството LDL (липопротеини с ниска плътност, „по-малко здравословният“) холестерол. Фитохимичните свойства на фибрите са в зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни. Биоактивните компоненти на фибрите се състоят от основни устойчиви нишестета, витамини, минерали и антиоксиданти.

Късоверижните мастни киселини, открити след по-дълги периоди на храносмилане в дебелото черво, се появяват, когато тялото смила фибрите. Поради времето, необходимо за смилане, фибрите пропускат тънките черва, вместо това предпочитат да се смилат бавно в дебелото черво. Забавеното храносмилане произвежда антиканцерогенни свойства, които предпазват от рак. Не е изненадващо, че диета с високо съдържание на фибри намалява разпространението на колоректален рак, рак на тънките черва, орален рак, рак на ларинкса и рак на гърдата.

Значението на здравето на червата

Здравето на червата е един доказан начин за осигуряване на метаболитно здраве. Проучванията през последните две десетилетия потвърждават значението на чревната микрофлора за метаболитното здраве. Микроорганизмите и микрофлората в червата ви, известни също като „микробиота“, допринасят за метаболитното здраве на „човешкия гостоприемник“. „Домакинът“ на тези флори е вашето черво!

Вашите черва са по същество екосистема, която е домакин на трилиони микроби, за да формират тази „микробиота“. Чревният микробиом може или да допринесе за здравословния метаболизъм, или за патологията на обичайните метаболитни заболявания.

В случая с хората подходът на микробиома се фокусира върху три фактора:

 1. Околната среда. Как се храните, спортувате и живеете.
 2. Микробиомът. Микробиотата, която се влияе от това, което ядете и околната среда.
 3. Водещият. Вашите черва и стомашно-чревния тракт.

Управление на здравето на червата

Управлението на метаболитното здраве се извършва най-добре чрез интервенции, насочени към микробиотата. Например, доказателства разкриват как полифенолите потискат патогенните бактерии и подпомагат полезните бактерии. Пребиотичните свойства на полифенолите имат доказан ефект върху здравето на хората. Богатите на антиоксиданти полифеноли се намират в:

 • Плодове
 • Зеленчуци
 • Бобови растения
 • Зърнени храни
 • кафе

Забележка:
Гроздето, ябълките, крушите и черешите имат най-висока концентрация на полифеноли.

Витамините и минералите също допринасят за здравето на червата. Обратно, диета с високо съдържание на мазнини вреди на чревната микробиота. Това е така, защото по-високото съдържание на мазнини намалява микробното изобилие. Ето защо е наложително да се съсредоточите върху хранителния прием, когато става въпрос за оптимизиране на метаболизма.

Оптимизирането на здравето на червата чрез диета и хранене е един от основните начини за биохакване на вашия метаболизъм. Когато управлявате теглото и намалявате рисковите фактори, комбинирайте храненето с упражнения за подсилено метаболитно здраве. Фокусирането върху фибрите, чревната ви микробиота и упражненията са доказани начини да увеличите максимално метаболитното си здраве и да се чувствате най-добре в тялото си.

Обществените тоалетни са добре известни основни зародишни зони и много хора се притесняват, че може да се заразят, когато ги използват. Колко рисковано е наистина използването на обществена тоалетна? Нека разберем.

Ключови изводи:

 • Различни бактерии и вируси (включително коронавируси) дебнат около тоалетните и други повърхности в обществената тоалетна.
 • Въпреки че броят на микробите в тоалетните е изключително голям, много от тези бактерии бързо умират и рискът от заразяване е много нисък.
 • Всеки трябва да използва добри хигиенни практики.

Докато тоалетните обикновено представляват само 5% от общото пространство на сградата, те носят почти 40% от общото натоварване на почвата на съоръжението. За повече информация посетете https://revitaprost-official.top/ .

Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.