Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

Извън някои пречупвания, сексът никога не трябва да бъде болезнен

От загуба на плодовитост, стрес от лечението, финансов стрес или хормонални промени.

Как да останем интимни по време на лечение на рак

Отделете време

Ракът и неговото лечение са както физически, така и психически натоварващи. Някои хора може да изпитват нужда от физическа близост по време на лечение на рак, докато други няма. Други могат да изпитат сексуално желание или никаква болка, свързана със секса, докато други няма. Процесът на лечение е различен за всеки, така че си дайте разрешение да отделите необходимото време за почивка и възстановяване.

Комуникирайте нуждите си с партньора си

От съществено значение е да общувате с партньора си през това време. Обсъдете с тях всички страхове, които може да имате относно секса, и обсъдете кои форми на интимност биха ви доставили удоволствие. Също така е важно да разберете как се чувства вашият партньор по време на този процес, тъй като е обичайно партньорите да не искат да правят секс с партньорите си от страх да не ги наранят.

Изследвайте тялото си

Лечението на рак може да промени начина, по който човек чувства тялото си, както и начина, по който изпитва удоволствие. Следователно изследването на тялото ви сами може да бъде чудесен начин да ви помогнем да разберете кое се чувства добре и кое не. Ако имате партньор, можете да му съобщите това.

Преформулирайте секса

Някои пози или видове секс може да не са възможни или да се чувстват по-малко приятни по време или след лечение на рак, но това не означава, че сексът не може да бъде приятен. Изпробвайте различни пози или различни видове сексуална активност, като орален секс вместо проникване.

Започнете бавно

Постепенно изградете своя път към секса. Може да искате да започнете с чувствени прегръдки или масаж и бавно да си проправите път нагоре след време.

Извикай помощ

Ако вие или вашият партньор сте обезпокоени от лечението на рак или ефектите, които е имало върху вашето тяло или сексуално, най-добре е да потърсите помощ от специалист по психично здраве.

Лечението на рак може да бъде както физически, така и психически изтощително и причинява много сексуални странични ефекти. Въпреки че като цяло е безопасно да се прави секс, докато се подлагате на лечение за рак, трябва да се вземат предпазни мерки, за да се предпази човек от развитие на инфекция. Тези, които искат да бъдат интимни с партньора си по време на лечението на рак, трябва да съобщят своите нужди на партньора си и да изследват различни видове секс, които им доставят удоволствие по време на лечението.

Изследванията на връзката между секса и главоболието са ограничени. Проучванията показват, че главоболието, свързано със секса, се среща при около 1,5% от населението и е по-често при мъжете.

Ключови изводи:

  • Около 1,5% от хората страдат от главоболие, свързано със секса. Те са по-чести при мъжете, отколкото при жените и е по-вероятно да се изпитат след оргазъм. Няма известна причина.
  • За хората, страдащи от мигрена, има доказателства, които предполагат, че сексуалната активност може да намали тежестта на симптомите.
  • Въпреки че главоболието, свързано със секса, обикновено не е свързано с никакви сериозни заболявания, най-добре е те да бъдат оценени от медицински специалист, за да се изключат основните причини.

Повечето хора, които страдат от главоболие, свързано със секса, го изпитват след оргазъм и само 20% от страдащите развиват главоболие преди оргазъм. Има някои доказателства, че сексът може да помогне за намаляване на симптомите на главоболие, особено при страдащите от мигрена.

Колко чести са главоболията, свързани със секса?

Проучванията установяват, че главоболието, свързано със секса, е сравнително рядко, среща се при приблизително 1,5% от възрастното население , като мъжете са по-склонни да съобщават, че изпитват тези главоболия, отколкото жените. Освен това изследователите са открили , че хората на средна възраст, рядко спортуващи, умерено наднормено тегло и умерено хипертония също са по-склонни да съобщават за главоболие, свързано със секса.

Главоболието, свързано със секса, обикновено се получава след оргазъм, като проучване от 2020 г. установи, че 80% от изследваните хора съобщават за главоболие след оргазъм, а 20% от хората са имали главоболие преди оргазъм. 40% от хората , които страдат от мигрена, свързана със секс, ще я изпитват повече от година.

Какво причинява главоболие, свързано със секса?

Изследванията на свързаните със секса главоболия са все още в начален стадий и изследователите не са в състояние да определят окончателна причина.

Някои открития предполагат, че главоболието, свързано със секса, може да е генетично, като едно проучване открива четири сестри, които са имали този тип главоболие , а друго проучване установява, че и майка, и дъщеря страдат от главоболие, свързано със секс . Въпреки това са необходими повече изследвания, за да се разберат причините за тези видове главоболие.

Може ли сексът да помогне за лечение на главоболие?

Проучване от 2013 г. установи, че сексът може да бъде полезен при лечението на определени видове главоболие. Изследователите в това проучване изследват дали сексът може да помогне за облекчаване на главоболие при хора, които изпитват мигрена и клъстерно главоболие. За да направят това, те разделят видовете главоболие на групи и представят на всеки участник в изследването въпросник.

Мнозинството от участниците заявиха, че не са участвали в сексуална активност, когато изпитват главоболие. Въпреки това, от хората, които са правили секс с мигрена, 60% съобщават, че сексът е помогнал за облекчаване на мигрената. 60% от хората, които съобщават за подобрение, са имали умерено до пълно облекчаване на симптомите. 33% от участниците, които са правили секс с мигрена, съобщават, че сексът е увеличил симптомите им.

От хората, които са правили секс, докато са изпитвали клъстерно главоболие, само 37% съобщават за подобрение на симптомите си, като по-голямата част от 37% изпитват пълно или умерено облекчение. 50% от хората, които са правили секс с клъстерно главоболие, съобщават, че сексът е увеличил симптомите им.

Това проучване предполага, че сексът може да подобри симптомите на мигрена при някои хора. Необходими са обаче още изследвания https://alkotox-official.top/ за потвърждаване на тези резултати.

Изпитват ли хората сексуално желание с главоболие?

Проучването от 2013 г., споменато по-горе, установи, че докато повечето участници не желаят да правят секс, когато страдат от главоболие, някои от участниците в изследването изпитват сексуално желание през това време и използват секса като терапевтичен инструмент.

Друго малко проучване открива подобни доказателства, когато изследва дали страдащите от главоболие изпитват сексуално желание на фона на главоболие. Изследователите в това проучване откриха, че хората, страдащи от мигрена, са с 20% по-склонни да изпитват едновременно сексуално желание, отколкото тези, страдащи от главоболие от напрежение. Докато точната причина за разликата в сексуалното желание все още не е известна, изследователите предположиха, че тя може да е свързана със серотонина. Хората с високи нива на серотонин обикновено изпитват ниски нива на сексуално желание, а страдащите от мигрена имат ниски нива на серотонин.

Главоболието, свързано със секса, симптом ли е на друго заболяване?

Неотдавнашен анализ на литературата, изследваща главоболието, свързано със секса, установи, че в повечето случаи главоболието не е симптом на друго заболяване и има неизвестна причина. Изследователите обаче подчертават важността на търсенето на медицинска помощ, за да се изключат животозастрашаващи състояния.

Лице, което изпитва някакви други симптоми наред с главоболие, свързано със секс, трябва да се консултира със здравен специалист.

Как да лекуваме главоболие, свързано със секс?

Обичайните лечения за главоболие, свързано със секса, включват употребата на лекарства като триптани, пропранолол и индометацин. Винаги е най-добре да се консултирате със здравен специалист, преди да използвате каквото и да е лекарство.

Да останете здрави чрез балансирана диета, достатъчно сън, редовни упражнения и управление на стреса също може да помогне за предотвратяване на главоболие, свързано със секса.

Литературата за връзката между секса и главоболието е доста ограничена и все още не е известно какво причинява главоболието, свързано със секса. Проучванията обаче са установили, че главоболието, свързано със секса, е сравнително рядко и е по-вероятно да се появи при мъжете, отколкото при жените и е по-вероятно да се появи след оргазъм. Сексът също може да помогне за облекчаване на симптомите на главоболие, особено при тези, които страдат от мигрена. Въпреки че много главоболия, свързани със секса, не са причина за безпокойство, човек, страдащ от този тип главоболие, трябва да се консултира със здравен специалист, за да изключи всякакви основни проблеми.

Болковите разстройства се характеризират с постоянна болка или дискомфорт, изпитвани при опит за секс. Извън някои пречупвания, сексът никога не трябва да бъде болезнен. Въпреки това много хора, особено жени, изпитват болка по време на сексуална активност през живота си и това може да причини тежък емоционален стрес и липса на интерес към секса.

Ключови изводи:

  • Генито-тазова болка/разстройство на пенетрация е нарушение на сексуалната болка, което съчетава както диспареуния, така и вагинизъм и засяга около 10% от жените.
  • Жените с това разстройство изпитват болка, дискомфорт и тревожност по време на сексуална активност или опит за сексуална активност.
  • Въпреки че е често срещано, изпитването на болка по време на сексуална активност не е нормално и трябва да се лекува от специалист по сексуално здраве, който ще оцени жената за психологически и физиологични причини.

Докато мъжете изпитват болка по време на секс, разпространението е ниско в сравнение с жените и е недостатъчно проучено. Като такова, само едно болково разстройство съществува в текущото издание на Диагностичния и статистически наръчник за психични разстройства : генито-тазова болка/разстройство на проникване. Това разстройство се отнася само за хора с вагина и включва две преди това отделни разстройства, вагинизъм и диспареуния. Експертите твърдят, че тези две заболявания трябва да се разглеждат като едно, тъй като много от симптомите се припокриват, като едно проучване установи, че приблизително 47% от жените, диагностицирани с диспареуния, са имали симптоми на вагинизъм и приблизително 74% от жените, диагностицирани с вагинизъм, са имали симптоми на диспареуния.

Генито-тазова болка/разстройство на проникване

Както беше посочено по-горе, генитално-тазовата болка/разстройство на пенетрацията е сексуално болково разстройство, което съчетава както диспареуния, така и вагинизъм. Тъй като разстройството е сравнително ново, нивата на разпространение все още предстои да бъдат определени. Въпреки това, едно проучване установи, че разстройството засяга приблизително 10,5% от жените . Други проучвания са установили, че нивата на разпространение варират между 0,4% до 6,6% за вагинизъм и 3% до 25% за диспареуния.

Contents

Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.