Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

Какво е болестта на Пейрони?

Болестта на Пейрони, известна още като кривина на пениса, е състояние, при което пенисът, когато е изправен, се огъва необичайно. Това е рядка причина за еректилна дисфункция – състояние, при което човек има затруднения с постигането или поддържането и ерекцията.

Той се причинява от влакнеста тъкан на белег (влакнести плаки), развиващи се под кожата на пениса.

Според NIH, 1-23 процента от мъжете на възраст 40-70 години са засегнати.

Обичайно е пенисът на мъжа да се извива леко; Това се счита за нормално. Ако обаче кривата причинява болка или ако завойът е тежък, тогава това е проблем. Болестта на Peyronie може да подкопае способността на човека да прави секс, а също така може да причини еректилна дисфункция.

Притесването на кривина на пениса може да причини стрес и тревожност, което може да доведе до еректилна дисфункция.

Въпреки това, значителен брой възрастни мъже, които имат болест на Peyronie, имат задоволителен сексуален живот.

Симптомите на болестта на Пейрони

признаци и симптоми на болестта на Пейрони могат или да се появят постепенно с течение на времето, или да се появят рязко. Основният симптом е значителна кривина на пениса – пенисът се огъва, от двете страни, надолу или нагоре, в зависимост от това къде са плаките.

Понякога изправеният пенис може да стане много тесен в определен момент. При някои хора завойът бавно става по -изразен, за други бавно се подобрява и за други все още кривата остава същата. Други симптоми включват:

 • Плаки – белег тъкан, която се усеща под кожата на пениса. Усеща се като лента от твърда тъкан. За някои може да се почувства като сплескани бучки.
 • Еректилна дисфункция – мъжете с болестта на Пейрони могат да имат затруднения или при получаване или поддържане на ерекция.
 • Дължина на пениса – болестта на Пейрони в крайна сметка може да се получи резултат. При скъсяване на пениса.
 • Болка – пациентите могат да изпитват болка, когато имат ерекция и/или по време на оргазъм. Въпреки това, в по -голямата част от случаите, това постепенно отминава след няколко месеца (без никакво лечение).

Причини за болестта на Пейрони

причините за болестта на Пейрони са не е напълно разбрано.

Най -вероятно това е резултат от увреждане на малките кръвоносни съдове, което може да е настъпило по време на секс, спортно събитие, удар или инцидент с превозно средство. Клетките могат да се хванат в капан, където нараняването се е случило по време на лечебния процес, което води до тъкан на белег.

Пенисът съдържа две гъбички, подобни на гъба от двете страни, всяка от които се нарича Corpus Cavernosum. Тези тръби са пълни с капиляри (малки кръвоносни съдове). Когато мъжът е сексуално развълнуван, капилярите се преграждат с кръв, което води до ерекция.

Кавернозът на корпуса седи в еластична тъканна корпуса – Tunica albuginea. Този корпус се разтяга, когато пенисът е изправен. Ако пенисът е ранен, тъканта на този еластичен корпус може да се повреди. Правилното изцеление няма да доведе до забележими последици.

Въпреки това, ако има постоянна тъкан на белег, има вероятност пациентът да развие болестта на Пейрони, тъй като тази част от корпуса вече не може да се разтегне правилно; Когато пенисът стане изправен, белегната част, която не може да се разтегне, се дърпа към пениса, огъвайки го.

Заслужава да се отбележи, че голям брой мъже, които изпитват нараняване на пениса, не продължават да развиват болестта на Пейрони.

Зарастването на рани може да бъде повлияно от няколко фактора, които биха могли да увеличат риска от болестта на Пейрони:

 • Наследственост – индивиди с близки роднини, които имат болест на Пейрони, са по -склонни да я развият по -вероятно да го развият себе си.
 • Разстройство на съединителната тъкан – например контрактурата на Дюпуйтър, удебеляването и стягането на тъканите в ръката, което води до издърпване на пръстите навътре.
 • Възраст – по -възрастните хора са по -вероятни За да се бележат, докато лекуват.

Тъй като някои случаи на болест на Пейрони се появяват без нараняване, изследователите смятат, че може да има нарушение на имунната система, което да го причини в някои случаи.

Опции за лечение на болестта на Peyronie

лекарят ще зададе въпросите на пациента за симптомите, колко дълго са били там и как се развиват във времето (внезапни или постепенни). Пациентът също ще претърпи физически преглед.

Ако кривината на пациента не се влошава, няма болка или болка е много лека и симптомите не пречат на секса, лекарят вероятно ще препоръча внимателно чакане-подход за изчакване. По принцип индивидът ще бъде помолен да наблюдава промени в продължение на поне 12 месеца, преди да разгледа хирургическа интервенция.

В по -сериозни случаи на пациента може да бъде предписано лекарство или да се посъветва да направи операция.

Опции за лекарство

Clostridium hystolyticum (Xiaflex) – Това е единственото одобрено от FDA лекарство за употреба при болестта на Peyronie. Препоръчва се за лица, чийто пенис се огъва под ъгъл от 30 градуса или повече, когато е изправен.

Инжекции на пениса – кривината може да бъде намалена с инжекции направо в пениса. Лечението може да продължи няколко месеца. Интерферонът помага да се разгради фиброзната тъкан и да се намали производството му. Верапамил, лекарство за хипертония на терапия, стимулира активността на колагеназата, която играе роля за образуването на белег и заздравяването на рани.

Въпреки това са направени само малки проучвания при инжекции с пенис. Уролозите са загрижени, че самите инжекции – перфориращи кожата – могат да причинят лезии, които могат да насърчат растежа на плаката.

Витамин Е и калиев аминобензоат-Тези лекарства могат да намалят болката, но обикновено нямат значително влияние върху съществуващата анормална кривина.

-Това лекарство, използвано за лечение на естроген рецептор-позитивен рак на гърдата, може да намали болката, кривината и размера на бучката при някои пациенти.

колагеназа – ензим, който намалява размера на плаките и понякога се отървава от тях.

Други съединения, които в момента се изследват за лечение на болестта на Peyronie, включват ацетил-L-карнитин и коензим Q10.

Опции за неспокойствие

Някои хора с болестта на Peyronie са открили облекчение с:

 • Iontopheresis – използват слаб електрически сигнал за прехвърляне на лекарства през кожата
 • Терапия на ударна вълна – разрушава белег тъкан
 • Пенилната терапия с сцепление – помага за разтягане на пениса
 • Вакуумни устройства

начин на живот Промени

Някои промени в начина на живот могат да помогнат за намаляване на симптомите:

 • Намалете приема на алкохол
 • Не пушете тютюн
 • Избягвайте незаконните лекарства
 • Упражнявайте често

Хирургични интервенции

Ако кривината е тежка и не позволява на пациента да прави секс, урологът може да препоръча операция. Повечето експерти казват, че пациентът сигурно не е имал болка в продължение на няколко месеца, за да се вземат предвид хирургическите интервенции; Също така, кривината трябва да е спряла да се влошава.

Скратно едната страна на пениса

Заселената страна на пениса, страната без плаки, може да бъде съкратена; Това спира огъването по време на ерекция. Тази процедура съкращава дължината на пениса. Тази процедура може да се вземе предвид, ако кривината не е твърде тежка (по -малко се изисква скъсяване), а пенисът на мъжа е достатъчно дълъг.

Удължаване на едната страна на пениса

тъканта на белега се нарязва на няколко места, което позволява на обвивката да се разтегне отново. Ако обвивката се простира адекватно, изправеният пенис на човека ще паразитол коментари бъде прав. По време на процедурата може да се отстрани част от белег тъканта. Някои тъкани се присаждат върху части, които се изваждат. Тази процедура се препоръчва по -често за пациенти с по -къс пенис или по -тежка кривина. Удължаването на страната обаче има по -висок риск от причиняване на импотентност, отколкото скъсяване.

Имплант

Спонгираната тъкан, която се захваща с кръв по време на сексуална възбуда и произвежда ерекция, може да има вложени хирургично импланти. Има два типа импланти: постоянни и тези, които се надуват с помпата в скротума. ; Част от белега може да бъде отстранена, за да се намали кривината.

Усложнения от болестта на Пейрони

Основното усложнение е невъзможността да се има сексуален контакт поради болка, еректилна дисфункция или и двете. Пациентът може също да изпита тежко безпокойство и стрес, което може допълнително да изостри проблемите на еректилната функция.

Всеки с кривина на пениса, който им причинява дискомфорт или бедствие, трябва да говори с лекар. Предлагат се възможности за лечение.

 • Мъжкото здраве
 • Урологията/нефрологията

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции, и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата

Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.