Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

Не, много малко вероятно е да се заразите с маймунска шарка при кратка среща

ACIP препоръчва , ако няма данни за ваксинации за деца на 18 години или по-млади, детето трябва да бъде ваксинирано или повторно ваксинирано според текущия график. Това е така, защото лабораторните тестове, необходими за оценка на имунитета срещу всичките три щама на полиомиелит, са все по-недостъпни. Това е така, защото дивият полиомиелит тип 2 беше обявен за изкоренен през 2015 г., когато само определени лаборатории започнаха да обработват тестовете за антитела, тъй като живият вирус беше консолидиран и унищожен, за да се предотврати повторна поява.

За други заболявания като морбили или едра шарка, тестването на антитела е възможно, но може да не се покрива от застраховката. В някои случаи е най-разумно да бъдете повторно ваксинирани. Това е разговор, който би било важно да се проведе с клиницист.

Рутинната ваксинация срещу едра шарка приключи в САЩ през 70-те години. Тази ваксина се прилага чрез изпускане на вируса на ваксината върху горната част на ръката, след което се използва игла с два зъба за пробиване на кожата, оставяйки белег на мястото на инокулацията. Възрастните над 50-годишна възраст все още могат да видят белег на горната част на ръката си, което предполага получаване на ваксинация срещу едра шарка. Хората, за които се очаква професионално излагане на едра шарка, могат да обсъдят ваксинация или подсилване със своя здравен екип, като използват по-нови ваксини, доставени чрез инжектиране. Тези ваксини предпазват и от маймунска шарка, но поради недостига на ваксини , допустимостта е ограничена до тези, които са изложени на най-голям риск.

Как да запомня графика си за имунизация?

Графикът за ваксини за възрастни в САЩ следва препоръките на CDC въз основа на възрастта и здравословното състояние, което може да изложи човек на по-висок риск от сериозно заболяване. Ако сте на път да навършите 50 или току-що сте отпразнували този важен момент, проверете вашите записи за ваксинации. Ако имате деца, вълнението преди училище може да е подходящо време да се погрижите и за собствените си здравни нужди. Много местни аптеки могат да осигурят необходимите ваксини, което улеснява не само получаването на необходимите имунизации, но и проследяването им.

Маймунската шарка циркулира от май 2022 г. в САЩ, предизвиквайки голяма загриженост относно възможността за заразяване с инфекцията чрез рутинни дейности. Човешката имунна система обаче е забележително устойчива, осигурявайки ежедневна защита срещу милионите патогени , присъстващи в нашия естествен свят. Нашата кожа и лигавици са облицовани с общи и специализирани защитници, готови да идентифицират и задържат вируси, бактерии и гъбички, които могат да причинят вреда.

Вземането на здрави разумни предпазни мерки ще помогне за намаляване на разпространението на болестта, като например оставане вкъщи, когато сте болни и миене на ръцете. Също така е полезно да разберете как се разпространява маймунската шарка и дали някои предпазни мерки са важни по време на дейности като ходене на фитнес и ползване на обществен транспорт.

Колко време отнема да се заразите с маймунска шарка след излагане?

Времето между експозицията и появата на симптомите е инкубационният период. За маймунската шарка инкубационният период е между 3 и 17 дни, но медианата е 7 дни според скорошно проучване на New England Journal of Medicine, което събра данни от 16 страни за текущото огнище.

Миенето и дезинфекцията на ръцете предпазва ли от заразяване с маймунска шарка?

Маймунската шарка се разпространява чрез близък личен контакт кожа до кожа с обрив (наричан още лезии), струпеи или телесни течности на човек, който има заболяването. Измиването на ръцете със сапун и вода или използването на дезинфектант за ръце, който е най-малко 60% алкохол, е важно след контакт с лезия или спално бельо или дрехи, използвани от човек с маймунска шарка.

Маската за лице предпазва ли от заразяване или предаване на маймунска шарка?

Маймунската шарка може да се разпространява чрез дихателни капчици, но това не изглежда да е основният начин на предаване. CDC първоначално предложи носенето на маски по време на пътуване би било полезно, но по-късно изтри това ръководство, тъй като предизвика объркване. Предпазните мерки на здравия разум включват въздържане от близък личен контакт с някой, който е болен, като например целуване или споделяне на прибори, храни, напитки, четки за зъби и т.н. с някой, който е заразен.

Презервативите предпазват ли ви от заразяване или предаване на маймунска шарка?

Защитата по време на сексуална активност може да предотврати предаването на маймунската шарка. Въпреки това, бъдете много внимателни, когато сваляте презервативи или ръкавици, за да предотвратите контакт с материал от лезии или секрети.

Мога ли да получа маймунска шарка, ако не съм гей?

Да, всеки може да се зарази с маймунска шарка чрез близък личен контакт или сексуална активност. При настоящата епидемия 98% от случаите са били сред гейове или бисексуални мъже и се смята, че предаването е станало чрез сексуален контакт в 95% от случаите. В около една трета от тези случаи е открита и друга полово предавана инфекция, което предполага, че маймунската шарка циркулира заедно с други рутинни полово предавани инфекции (ППИ) и трябва да се разглежда като възможност сред хората с ново заболяване с обрив.

Мога ли да се заразя с маймунска шарка по време на процедура за маникюр, педикюр, пиърсинг или татуировка?

Малко вероятно е маймунската шарка да се предаде по време на тези процедури, при условие че нито едно лице няма обривно заболяване и използва здрави разумни предпазни мерки, като измиване на ръцете и стерилни инструменти.

Мога ли да се разболея от маймунска шарка, ако съм имал контакт с постелки или съдове на някой с тази инфекция? Пробвахте някои дрехи в магазина?

Да, теоретично е възможно да се заразите с маймунска шарка при контакт със замърсено спално бельо или съдове и са документирани няколко случая на медицински сестри, заразили се с маймунска шарка от пациент. Вирусът може да бъде изолиран от проби, взети в стаята и банята на пациента, но за да се осъществи предаване, трябва да има контакт с лигавици или счупена кожа.

Може ли човек да предаде маймунска шарка на своя домашен любимец?

Да, скорошна статия в The Lancet документира предполагаемо предаване на маймунска шарка от човек на кучето му . Собствениците бяха едновременно заразени и симптоматични с лезии от маймунска шарка, а вирусните последователности както при собственика, така и при кучето съвпадаха.

Мога ли да се заразя с маймунска шарка, без да докосвам някой, който има инфекцията?

Не, много малко вероятно е да се заразите с маймунска шарка при кратка среща. Учените все още учат дали маймунската шарка може да се предаде от някой, който няма симптоми, но както при инфекцията с Covid, много хора може да имат толкова малко лезии, че да не знаят за симптомите. Всъщност, в скорошния доклад за случаи от 16 страни , 64% от пациентите са имали по-малко от 10 лезии, а 54 пациенти са имали само 1 генитална лезия.

Мога ли да се разболея от маймунска шарка, ако прегърнах и целунах някого по бузата?

Много е малко вероятно да се заразите с маймунска шарка чрез бърз поздрав.

Мога ли да се заразя с маймунска шарка, като използвам обществен транспорт?

Въпреки че ортопоксвирусите могат да останат инфекциозни за дълги периоди от време, това важи и за други вируси. Хепатит А, например, може да остане стабилен в околната среда с месеци . Предпазните мерки на здравия разум включват избърсване на повърхности с силен контакт, като ключове за осветление, дръжки на шкафове, дръжки на врати и лостове за промиване на тоалетната.

Мога ли да получа маймунска шарка във фитнеса?

Малко вероятно е маймунската шарка да се предаде във фитнес зала, особено ако се извършва рутинно почистване на оборудването преди и след употреба. Трябва да се вземат нормални предпазни мерки, като например да не споделяте кърпи или бутилки с вода.

Въпреки че маймунската шарка е най-новият вирус, привлякъл вниманието на медиите, тя се предава по-трудно в сравнение с Covid и щамът, който циркулира в момента, рядко е сериозен. Когато обмисляме различни рискове за здравето, важно е да направим равносметка на всичко, което можем да направим, за да предотвратим заболяване – като например да сме в крак с рутинните имунизации – както и да подобрим цялостното си здраве, така че да сме готови да се борим с нови нашественици. Грижата за собствената ни вродена имунна система чрез сън, хидратация, хранене и упражнения ни поставя в позиция на увереност.

За тези от нас, които се връщат към по-добро здраве след пандемията, предприемането на прости стъпки всеки ден, като добавяне на допълнителна чаша вода преди хранене, може да намали апетита, да подобри храносмилането и да насърчи избора на по-здравословна храна. Физическата активност подобрява настроението и може да намали стреса, да засили метаболизма и да подобри издръжливостта – и дори е показала полза при предотвратяването на сериозен Covid . Никога не е твърде късно да подобрим нашето здраве и да насърчим тези, които обичаме, да направят същите избори.

Източник на изображението: Eurosurveillance | Доказателство за повърхностно замърсяване в болнични стаи, обитавани от пациенти, заразени с маймунска шарка, Германия, юни 2022 г.

Появата на нов вирус на „шарка“ причинява известно объркване относно варицелата, маймунската шарка и едрата шарка. Тези вируси имат сходни симптоми на обрив, но се различават по отношение на инфекциозността и тежестта на заболяването. Въпреки че имената звучат сходно, маймунската шарка се заразява много по-трудно от варицелата и само варицелата се предотвратява с рутинна имунизация в детството.

Ваксинацията срещу варицела се препоръчва за деца преди постъпване в училище, но ваксината срещу маймунска шарка се използва само за тези с висок риск от професионална експозиция – здравни работници и тези, работещи с ортопоксвируси в лаборатория. Едрата шарка е обявена за ликвидирана от Световната здравна организация през 1980 г. след глобална програма за ваксиниране с помощта на първата ваксина в света, разработена от Едуард Дженър през 1796 г. Първите ваксини са много примитивни в сравнение с днешните инжекции и имат сериозни странични ефекти. Ето защо програмите за ваксиниране претеглят рисковете и ползите от ваксинацията в сравнение с вероятността от инфекция и сериозността на заболяването.

Тенденции в Google: търсене на варицела срещу маймунска шарка

Каква е разликата между варицела и маймунска шарка?

Варицелата (варицела-зостер) беше често срещано заболяване в детската възраст преди въвеждането на ваксините през 1995 г. Заболяването се причинява от херпесвирус и придоби името варицела, тъй като обривът изглежда като по-лека версия на едра шарка (вариола). Едра шарка и маймунска шарка , въпреки че и двете причиняват обрив, принадлежат към различно семейство вируси – ортопоксвирусите.

Време от излагане на симптомите

Инкубационният период за варицела е 14-16 дни, докато инкубационният период за маймунската шарка е между 3 и 17 дни със средно 7 дни в настоящото огнище.

За повече информация посетете active keto gummies official top

Contents

Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.