Report as inappropriate
Color Country Aussies

Color Country Aussies

Breed:

Miniature Australian Shepherd

Owner:

1976churp

Website:

http://www.colorcountryaussies.com

Location:

Cedar City, Utah, United States

Phone:

4355901301

Email:

Email Color Country Aussies
Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies Color Country Aussies

Color Country Aussies - Puppies for Sale

Color Country Aussies currently does not have any puppies for sale on PupLookUp.

Some more information about Color Country Aussies:

Ez a szám több mint kétszerese a 2021-ben elért összegnek

A szervezet úgy véli, hogy további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy a spermiumok válogatása népszerű gyakorlattá váljon.

Az NHS mentőszolgálatok gyenge reagálási ideje az Egyesült Királyság-szerte megnövekedett halálesetekhez vezetett. Új számok magyarázzák, milyen súlyos a mentős válság.

A Guardian új jelentése szerint 2022-ben 511 súlyos beteg halt meg a mentők késése miatt. Ez a szám több mint kétszerese a 2021-ben elért összegnek.

A lassú mentőszolgálat miatti halálesetek agyvérzést, szívrohamot, autóbaleseteket vagy olyanokat, akik nem tudtak tovább lélegezni. A számokat Anglia 10 regionális mentőszolgálata közül csak háromtól szerezték be, ami azt jelenti, hogy a halálozások valós száma valószínűleg magasabb.

Az NHS iránymutatásokkal rendelkezik, amelyek leírják a mentőautók megfelelő várakozási idejét a súlyosságtól függően, más néven "kategóriának".

Az első kategóriájú mentőhívások életveszélyes, azonnali beavatkozást vagy újraélesztést igénylő vészhelyzetekre vonatkoznak. Az NHS nemzeti szabványa megköveteli, hogy ezekre a hívásokra átlagosan hét perc alatt, a hívások 90%-ára pedig 15 percen belül válaszoljanak.

A második kategóriába tartozó hívások sürgősségi vagy potenciálisan súlyos állapotnak minősülnek, amely gyors értékelést igényel. A mentőknek átlagosan 18 percen belül a helyszínen kell lenniük, és a kettes kategóriájú hívások 90%-ára reagálniuk kell.

A harmadik kategóriába tartozó hívások nem életveszélyes, enyhülést igénylő helyzetekre vonatkoznak. A nemzeti szabvány előírja, hogy a hívások 90%-a kétórás válaszidőt kapjon.

Eközben a negyedik kategóriába tartozó felhívások a nem sürgős, elbírálást igénylő hívásokra szólnak. A negyedik kategóriába tartozó hívások 90 százalékát a mentőknek két és fél órán belül el kell érniük.

Az NHS adatai azt mutatják, hogy az összes kategória válaszideje jelentősen csökkent a COVID-19 világjárvány kezdete óta. 2022 decemberében az első kategóriájú hívások válaszideje elérte a 10 percet. A második kategória válaszideje átlagosan 90 percet tett ki ugyanabban a hónapban.

A mentőszolgálat szivárgó hatása a harmadik és negyedik kategóriás hívásoknál tovább folytatódott. A harmadik kategóriába tartozó hívások válaszideje tavaly decemberben átlagosan négy óra 19 perc volt, és minden tizedik hívásnál 11 óra plusz várakozási idő volt. A negyedik kategóriába tartozó hívások hasonló megállapításokról számoltak be.

Az Egyesült Királyság polgárai érzik a lassú mentőszolgálat következményeit

A The Guardian szerint az északkeleti mentőszolgálat (NEAS) 2022-ben 248 halálesetet regisztrált az első vagy két kategóriájú hívások sikertelen válaszadási idejének következtében. A West Midlands-i mentőszolgálat (WMAS) és a Yorkshire-i mentőszolgálat 300%-kal nőtt a halálesetek száma a lassú mentőszolgálat miatt, és 2022-ben elérte a 70 halálesetet.

Az egyik áldozat a 31 éves Arron Morris volt, aki tavaly júliusban motorbalesetet szenvedett Durham megyében. Az ITV News szerint közel 50 percbe telt, mire az északkeleti mentőszolgálat megjelent, annak ellenére, hogy hat hívást érkezett a különböző tagok és a rendőrség a helyszínen.

A Channel 4 Dispatches új közvélemény-kutatása szerint a mentők 53%-a volt szemtanúja az NHS késések miatti halálesetnek, 52%-uk pedig a baleseti és sürgősségi intézményeken kívül várakozott az ellátásra szoruló betegekkel.

Januárban az NHS kiadott egy dokumentumot, amelyben leírja, hogyan tervezi felgyorsítani a mentők várakozási idejét. A jelentésben az NHS azt állítja, hogy a 2023-2024-es ciklus során több mint 800 új mentőautóval bővül. Ezenkívül az NHS 30 percre csökkentette a célválaszidőt a második kategóriájú hívások esetében.

Úgy tűnik, hogy a változások hatással vannak. Februárban az NHS kiadott egy jelentést, amely jelentős ugrásokat mutatott a mentőszolgálat jártasságában. Az első kategóriába tartozó esetek várakozási ideje közelebb került a nyolc perchez a 11 perchez képest, a második kategóriába tartozó esetek várakozási ideje pedig elérte a 32 percet 90 perc helyett.

Az NHS úgy véli, hogy a kórházi ágyak számának növekedése az oka a jobb mentőszolgálatnak. 2023 és 2024 között több mint 5000 további kórházi ágy lesz jelen, mint az előző évben.

Noha az NHS bővíteni akar, és bővíteni szeretné ellátását, az NHS személyzeti felmérése szerint sokan fontolgatják, hogy elhagyják pozíciójukat. Az NHS munkatársainak csaknem 30%-a számolt be arról, hogy felmond a munkahelyén, 17%-uk pedig hajlandó új állást vállalni, ha lehetséges. A mentők statisztikái aggasztóak, a válaszadók 49%-a azt mondta, hogy kiégett a posztja.

Az NHS személyzetének közel 63%-a jelenleg elégedett az ellátás szintjével, ami közel 5%-os csökkenés 2021-hez képest. Az idő megmutatja, hogy valóban javulnak-e az NHS mentőszolgálatai 2023-ra.

Az androgénterápia – más néven tesztoszteronpótló terápia – betekintést nyújthat a mellrák kezelésébe.

A Cedars-Sinai kutatók által vezetett új tanulmány olyan transznemű férfiak emlőszövetmintáit mutatta be, akik nemi megerősítő androgénterápián estek át, majd szubkután masztektómián.

A kutatók molekuláris változásokat dokumentáltak az androgénterápiában részt vevő transznemű férfiak mellszövetében, ami azt jelenti, hogy a hormon képes lehet ellenállni az ösztrogénből származó mellráknak. A felfedezéseket a Cell Genomics március 8-án tették közzé .

A transznemű férfiakat születésükkor nőnek tartják nyilván, de férfi nemként azonosítják őket. Sok esetben a transznemű férfiak androgénterápián eshetnek át. Az androgének olyan nemi hormonok, amelyek elősegítik az egyéneket a pubertásba.

Az androgénterápia leggyakrabban tesztoszteront használ, amely segít a transznemű férfiaknak jobban érezni magukat a testükben azáltal, hogy férfias jellemzőket mutatnak.

A vizsgálat során a kutatók összehasonlították az androgénterápián átesett transznemű férfiak és a korábban kozmetikai mellműtéten átesett cisznemű nők emlőmintáit.

A tanulmány három különböző analitikai technikát tartalmazott: egymagos RNS szekvenálást (snRNA-seq), transzpozázhoz hozzáférhető kromatin (ATAC) szekvenálási vizsgálatot, és végül indexeléssel (CODEX) multiplex immunhisztokémiát (IHC) végzett társdetektálást.

Az első technika, az snRNA-seq, segített a kutatóknak az androgén és a megváltozott gének által érintett emlőszövetben található sejttípusok megjelenítésében. Az ATAC feltárta az egyes sejtek kromatinját. A kromatin az a DNS és a fehérjék, amelyek létrehozzák a genetikai harci rendszert a sejtmagban. A végső technika feltárta az androgénterápia hatását a mellszöveti sejtek szerveződésére.

Az androgénterápián átesett transznemű férfiak kevesebb jelét mutatták az ösztrogén által befolyásolt emlősejteknek, és kevesebb fehérjét termeltek, amelyek hozzájárultak a mell tejtermeléséhez. A cisz-női sejteket azonban nem sikerült összehasonlítani.

Az androgénterápia sikeresen segített megváltoztatni a mellsejtek genetikai információit a férfiakéhoz hasonlóvá. A terápia az immunsejtekben is eltolódást okozott, különösen a mellszövetben. A kutatók úgy vélik, hogy ez arra utalhat, hogy az immunrendszer harcol a rákos sejtekkel.

A tanulmány első szerzője és a Cedars-Sinai egykori végzős hallgatója, Florian Raths egy sajtóközleményben hangsúlyozta a tanulmány felfedezésének fontosságát.

"A munka legfontosabb aspektusa az, hogy létrehoztunk egy atlaszt az androgénterápián átesett összes mellsejttípusról" – mondja Raths. "Ezt az adatbázist más kutatók használhatják az androgénexpozíciót követő sejtváltozások tanulmányozására."

A kutatók olyan korlátokat említenek, mint az alacsony betegszám és a mintaadatok hiánya. Ennek ellenére úgy vélik, hogy a tanulmány jól mutatja be a hormonális változások mellráksejtekre gyakorolt ​​hatását.

A jövőbeni lépések érdekében a kutatók azt remélik, hogy felmérhetik, hogy az alacsony dózisú androgén molekuláris szinten hogyan befolyásolja a mellrák magas kockázatának kitett egyéneket.

Dan Theodorescu, MD, Ph.D., a Cedars-Sinai Cancer igazgatója és a PHASE ONE Alapítvány kitüntetett elnöke. Úgy véli, hogy ez a tanulmány új eredményekhez vezet az androgén és az ösztrogén kölcsönhatásairól, amelyek rákkezelésekhez vezethetnek.

Theodorescu megjegyzi, hogy a Cedars-Sinai az LMBTQ+ közösséget támogatja, amely egy gyakran elfelejtett csoport.

"Rákközpontunk azokra a betegekre és olyan populációkra összpontosít, mint például az LMBTQ+, akik történelmileg nem képezték a rákkutatások középpontjában" – mondja Theodorescu. "Megpróbálunk változtatni ezen, és hozzáadni a rákkutatás nemzeti sokszínűségét."

Mellrák az Egyesült Államokban

Az emlőrák terápiáira van kereslet. A CDC szerint a mellrák a nők második leggyakoribb rákja.

A CDC https://animale-me-gummies-official.top/ szerint évente körülbelül 264 000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot. Az Egyesült Államokban évente közel 42 000 nő hal meg mellrákban. A férfiaknál jóval kevesebb a mellrákos esetek és halálozások száma. Csak 2400 férfit diagnosztizálnak, és évente 500 férfi hal meg mellrákban.

Az egészséges testsúly és a fizikai aktivitás megőrzése csökkentheti a mellrák esélyét. Az amerikai sebész napi 30 perc mozgást javasol felnőtteknek. Ezenkívül a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás csökkentése segíthet csökkenteni a mellrák kialakulásának kockázatát.

Annak ellenére, hogy Dániában a vallási gyakorlatok alacsonyak, egy új dán tanulmány azt mutatja, hogy az ország polgárai közül sokan vannak lelki szükségletekkel.

A Dél-Dániai Egyetem kutatói a dán polgárok spirituális szükségleteit vizsgálták, és a Lancet Regional Health – Europe folyóiratban március 13-án megjelent eredményeik azt sugallják, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak fontolóra kell venniük a betegek lelki szükségleteinek kezelését.

A dán tanulmányban a kutatók megjegyzik, hogy Dánia vallási és spirituális tája egyedülálló. Míg a lakosság 75%-a tagja az evangélikus-lutheránus egyháznak, mindössze 2%-uk vesz részt hetente az istentiszteleten.

A kutatók szerint azonban Dánia a spiritualitás újjáéledését látja magánjellegűbb környezetben – ezért egyre "posztvilágibb". Ez a kifejezés azt jelenti, hogy elmozdulás történt a szekularizmus mellett, és az egyének felismerik a vallás és a spiritualitás fontosságát magán- és nyilvános környezetben egyaránt.

A spiritualitás az élet célját és értelmét kereső egyénekhez kapcsolódik. A spiritualitás megnyilvánulhat a nehéz körülmények között, például nehéz betegségekben való ellenálló képességben is.

A Spirituality in Serious Illness and Health című harvardi áttekintés azt találta, hogy a vallási szertartásokon való részvétel hozzájárult az egészségesebb élethez. A Harvard kutatói 2000 januárja és 2022 áprilisa között több száz cikket elemeztek a súlyos betegségekben szenvedő spiritualitással kapcsolatban.

Warning: When buying an animal, safely meet the seller in person. Never purchase an animal sight unseen.